DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER PERMANENTE MAKE-UP
DOET HET PIJN?
De behandeling permanente make-up is niet geheel gevoelloos, maar wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Dankzij de nieuwste computer gestuurde apparatuur waar ik mee werk & verdoving met crèmes kunnen de onaangename prikkels tot een minimum beperkt worden.
VOOR WIE IS PERMANENTE MAKE-UP?
Voor bijna iedereen. Voor vrouwen die er altijd verzorgd uit willen zien, voor degenen die een correctie nodig hebben, voor mensen met een allergie bij gewone make-up, voor sportieve mensen, kortom, permanente make-up is geaccepteerd door elke bevolkingsgroep.
HOE LANG BLIJFT PERMANENTE MAKE-UP ZITTEN?
Over het algemeen blijft permanente make-up altijd aanwezig. De intensiteit van uw permanente make-up kan in de loop der tijd wel licht vervagen. Dit is echter volkomen afhankelijk van persoon tot persoon. Dit heeft onder meer te maken met de natuurlijke celvernieuwing, het afweersysteem en invloed van UV-licht. Ik kan u hierover uitleg geven.
ALS IK HET NIET MOOI VIND, WAT DAN?
Voordat gepigmenteerd wordt, zal er eerst worden voorgetekend. Dan zoeken we samen de juiste kleur uit. Pas als alles naar uw volledige wens is, wordt begonnen met het pigmenteren.
MOET IK ZELF DE KLEUR UITZOEKEN?
Nee, ik heb de keuze uit meerdere kleuren, geschikt voor alle soorten huidtypen. Omdat ik een speciale opleiding heb gevolgd over kleurenleer, kan ik u deskundig adviseren welke kleur het beste bij u past.
KAN IK NOG GEWONE MAKE-UP AANBRENGEN?
Absoluut. Permanente make-up is niet bedoeld als avond make-up, het dient met name om de natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. U kunt dus altijd nog extra make-up aanbrengen voor een avondje uit.
KAN IK DIRECT BINNENLOPEN VOOR EEN BEHANDELING?
Alvorens ik met een permanente make-up behandeling begin, vindt er altijd eerst een intakegesprek met u plaats. Tijdens dit gesprek bespreken we samen uw wensen en hoe permanente make-up hierin kan voorzien. U kunt zelf aangeven wat uw wensen zijn omtrent permanente make-up contouren. Uiteraard zal ik een verantwoord advies geven hoe het beste en mooiste resultaat met permanente make-up verkregen kan worden.
HOE LANG DUURT EEN BEHANDELING?
Over het algemeen duurt een behandeling inclusief voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling ongeveer 1½ tot 2 uur.
IS ER SPECIALE NAZORG NA DE BEHANDELING?
In principe hoeft de huid na het aanbrengen van permanente make-up geen speciale behandelingen te ondergaan. Teneinde ervoor te zorgen dat uw permanente make-up optimaal zal zijn, heb ik een overzicht voor u samengesteld met de richtlijnen voor de nazorg. Ik neem voorafgaand aan de behandeling alle richtlijnen voor nazorg met u door en geef u hierover uitleg.
IS HET EINDRESULTAAT METEEN ZICHTBAAR?
Nee, de eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Door de natuurlijke celvernieuwing zal na een periode van circa 3 tot 5 weken het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn. De kleur neemt circa 40% in intensiteit af binnen een week.
IS PERMANENTE MAKE-UP VEILIG?
Ja. Ik werk uitsluitend volgens de strenge Hygiëne-, Arbeidsomstandigheden- en Milieu Code (H.A.M.-code) welke door de ANBOS is samengesteld in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid. Bovendien wordt bij elke behandeling gewerkt met een nieuwe steriele naald, welke na de behandeling wordt vernietigd.
VOOR HET BEDRAG DAT IK UITGEEF AAN PERMANENTE MAKE-UP KAN IK HEEL WAT POTLOODJES KOPEN!
Inderdaad. Maar staat er dan ook elke ochtend een visagist klaar die, voordat u zelf in de spiegel kijkt, uw wenkbrauwen stileert, uw eyeliner haarscherp aanbrengt of uw lippen corrigeert? Gaat deze visagist ook mee op vakantie om u snel bij te werken als u uit de zee of het zwembad stapt? U begrijpt het al, het gaat niet alleen om het lijntje of contour, het gaat om het totale gemak dat u jarenlang elke dag opnieuw ervaart.
IS PERMANENTE MAKE-UP HETZELFDE ALS TATOEËREN?
Het principe lijkt op elkaar. Bij beiden wordt door middel van een naald pigment in de huid gebracht en dat is dan ook meteen de enige overeenkomst. Echter, de apparatuur als ook de samenstelling van de pigmenten en de technieken zijn totaal verschillend.